skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Maksimum karta Snežnik, 1999

V letu 2000 je PD Ilirska Bistrica izdalo obsežno monografijo o Snežniku, njegovih posebnosti, lepotah tega dela naše domovine ter organiziranih dejavnosti kot planinstvo, taborništvo, gozdarstvo, turizem, propagandne edicije, delež pošte na področju Snežnika…  Nastala je KNJIGA O SNEŽNIKU! Pri pripravi te monografije so izdali lično maksimum karto s tremi obveznimi elementi: motiv Snežnika na razglednici (avtor Hinko Poročnik), poštna znamka s podobo Snežnika, oblikovalne agencije Boštjan Botas Kenda, tisk Čuk Gra ...

Per saperne di più

V letu 2000 je PD Ilirska Bistrica izdalo obsežno monografijo o Snežniku, njegovih posebnosti, lepotah tega dela naše domovine ter organiziranih dejavnosti kot planinstvo, taborništvo, gozdarstvo, turizem, propagandne edicije, delež pošte na področju Snežnika…  Nastala je KNJIGA O SNEŽNIKU!

Pri pripravi te monografije so izdali lično maksimum karto s tremi obveznimi elementi: motiv Snežnika na razglednici (avtor Hinko Poročnik), poštna znamka s podobo Snežnika, oblikovalne agencije Boštjan Botas Kenda, tisk Čuk Graf, Postojna, planika je iz herbarija Sonje Čeligoj Bačič, poštni žig z motivom Snežnika avtorja prof. Draga Karolina. Pripravili so več priložnostnih žigov. Razglednico je izdalo Planinsko društvo Snežnik Ilirska Bistrica. Snežniška znamka je bila proglašena za najlepšo slovensko poštno znamko v letu 1999 in bila proglašena za najlepšo poštno znamko na mednarodni razstavi v Asiagu v Italiji. Motiv zimskega Snežnika s planiko je tudi na prednji strani Knjige o Snežniku.  

Oblikovanje Knjige o Snežniku in razglednico sta opravila domači likovni pedagog Romeo Volk, računalniško obdelavo knjige pa Bogdan Rolih.     (vč/425)

 

 

Picture

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Pubblicato da

Vojko Čeligoj

Autore del materiale originale

Hinko Poročnik

Periodo mostrato nella foto

1999

Quando è stata scattata

XX secolo

Persone nella foto

ni oseb

Parole chiave

Snežnik, maksimum karta

Data di pubblicazione

02.10.2019 19:43

Ultima modifica

02.10.2019 19:43

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam