Mappa  

Ljubiteljski slikar Dragan Podovac s hčerko Polonco (por. Marzel), 1981

Fotografija je spomin na začetke likovnega ustvarjanja v začetku osemdesetih let v novonastalem domu v Šentjurju, kamor smo se z družino preselili iz Rogaške Slatine. Tja pa me je pot iz rodne Vrnjačke Banje zanesla leta 1976. In tako se je vse začelo. Od temper sem prešel na oljno tehniko, ki me je čisto prevzela  in sem v njo zaljubljen še danes. Med tem časom  sem imel nekaj samostojnih razstav,  največ skupinskih, sodeloval pa sem na raznih kolonijah Ex tempore tako v Sloveniji kot v tujini. Od leta 1999 pa sem tudi us ...

Per saperne di più

Fotografija je spomin na začetke likovnega ustvarjanja v začetku osemdesetih let v novonastalem domu v Šentjurju, kamor smo se z družino preselili iz Rogaške Slatine. Tja pa me je pot iz rodne Vrnjačke Banje zanesla leta 1976. In tako se je vse začelo. Od temper sem prešel na oljno tehniko, ki me je čisto prevzela  in sem v njo zaljubljen še danes. Med tem časom  sem imel nekaj samostojnih razstav,  največ skupinskih, sodeloval pa sem na raznih kolonijah Ex tempore tako v Sloveniji kot v tujini. Od leta 1999 pa sem tudi ustanovni član Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur in pobudnik mednarodne kolonije Ipavčeva paleta, ki se v spomin na slikarja Jožeta Ipavca, sina zdravnika in skladatelja Josipa Ipavca, v Šentjurju odvija tretje leto.

Prispeval: Dragan Podovac 

Picture

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore del materiale originale

Ana Podovac

Periodo mostrato nella foto

1981

Quando è stata scattata

XX secolo

Dove

Šentjur

Persone nella foto

Dragan Podovac , Polonca Podovac (por. Marzel)

Parole chiave

ljubiteljski slikarji, slikarstvo

Data di pubblicazione

09.01.2020 10:20

Ultima modifica

10.01.2020 08:09

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam