skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Hišna številka Hebenštrajt

Zahodno od Konjic je bila včasih vasica Gojka. V njej je stal dvorec poimenovan po plemičih lastnikih - Hebenstreit.  Po vasici pa je imel tudi lepo slovensko ime - dvorec Gojka. Zaradi dvorca se je vas sčasoma preimenovala v Hebenštrajt. Dvorec so v 17.stoletju porušili, vasica pa se je imenovala še naprej Hebenštrajt vse do leta 1939, ko so jo preimenovali v Spodnje Preloge. Tablica s hišno številko Hebenštrajt 31 je iz obdobja Kraljevine Jugoslavije. Po letu 1939 so jih zamenjali s tablicami, na katerih je pisalo ...

Per saperne di più

Zahodno od Konjic je bila včasih vasica Gojka. V njej je stal dvorec poimenovan po plemičih lastnikih - Hebenstreit.  Po vasici pa je imel tudi lepo slovensko ime - dvorec Gojka.
Zaradi dvorca se je vas sčasoma preimenovala v Hebenštrajt. Dvorec so v 17.stoletju porušili, vasica pa se je imenovala še naprej Hebenštrajt vse do leta 1939, ko so jo preimenovali v Spodnje Preloge. Tablica s hišno številko Hebenštrajt 31 je iz obdobja Kraljevine Jugoslavije. Po letu 1939 so jih zamenjali s tablicami, na katerih je pisalo Spodnje Preloge.

Picture

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Pubblicato da

Robert Vrečko

Periodo mostrato nella foto

Kraljevina Jugoslavija

Quando è stata scattata

Periodo tra la I e la II Guerra Mondiale

Parole chiave

Slovenske Konjice, Spodnje Preloge, hišna številka, hišna tablica, Muzejska zbirka vojaških predmetov avstro-ogrskega obdobja

Data di pubblicazione

17.02.2020 11:52

Ultima modifica

04.07.2020 17:12

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam