Mappa  

Franc Poklar, stoletnik

Franc Poklar – filatelist, numizmatik in raziskovalec domače arheologije - sto letnik Dolgoletni društveni podpredsednik Franc Poklar, starosta numizmatikov in filatelistov na ilirsko bistriškem, bo 19. februarja 2019 slavil sto letnico rojstva. Člani društva mu iskreno čestitamo, se zahvaljujemo za njegovo naklonjenost društvu in njegovo obsežno mentorsko delo, ki ga je posvetil društvu, članom in mladini. Želimo mu še obilo prijetnih in zdravih let. Njegovo obsežno raziskovalno delo, še posebej pri proučev ...

Per saperne di più

Franc Poklar – filatelist, numizmatik in raziskovalec domače arheologije - sto letnik

Dolgoletni društveni podpredsednik Franc Poklar, starosta numizmatikov in filatelistov na ilirsko bistriškem, bo 19. februarja 2019 slavil sto letnico rojstva.

Člani društva mu iskreno čestitamo, se zahvaljujemo za njegovo naklonjenost društvu in njegovo obsežno mentorsko delo, ki ga je posvetil društvu, članom in mladini. Želimo mu še obilo prijetnih in zdravih let.

Njegovo obsežno raziskovalno delo, še posebej pri proučevanju antične preteklosti na ilirsko bistriškem, je imelo tudi širši vseslovenski pomen, kar so prepoznali tudi v arheološkem društvu Slovenije in mu namenili visoko društveno priznanje. Nagradila ga je tudi občina Ilirska Bistrica in ga proglasila za častnega občana Ilirske Bistrice. Naziv častni član si je zaslužil tudi v Primorskem numizmatičnem društvu, katerega član je od ustanovitve leta 1973.

 

Na sliki: Častno priznanje arheološkega društva Slovenije je g. Poklarju vročila njegova predsednica, gospa Barbara Ravnik Toman, julija 2001 na svečanosti v Narodnem muzeju v Ljubljani. Tekst in foto Vojko Čeligoj. 

Picture

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Pubblicato da

Vojko Čeligoj

Autore del materiale originale

Vojko Čeligoj

Periodo mostrato nella foto

2001

Quando è stata scattata

XX secolo

Persone nella foto

Franc Poklar in Barbara Ravnik Toman

Parole chiave

Franc Poklar stoletnik, priznanje

Data di pubblicazione

12.02.2019 14:10

Ultima modifica

12.02.2019 14:10

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam