skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Družina Weiss iz Celja, 1937/1938

Fotografija je dragocen spomin na moje stare starše po mamini strani, ki so živeli na Kovinarski ulici v celjskih Gaberjah; prav tako lep spomin na moje otroštvo, ko sem bila pri teti Suzani Skalar (roj. Weiss) skoraj vsako leto na počitnicah, na počitniške igre in druženja s tamkajšnjimi otroki, s katerimi sem ohranila stike in se redno srečujemo. Sorodniki že vsaj dvajset let ne živijo več v Gaberjah, teta Suzana se je preselila v Vojnik, ostali pa razselili po Celju in okolici. A vedno znova se rada vračam v Celje in na mojo Kovinars ...

Per saperne di più

Fotografija je dragocen spomin na moje stare starše po mamini strani, ki so živeli na Kovinarski ulici v celjskih Gaberjah; prav tako lep spomin na moje otroštvo, ko sem bila pri teti Suzani Skalar (roj. Weiss) skoraj vsako leto na počitnicah, na počitniške igre in druženja s tamkajšnjimi otroki, s katerimi sem ohranila stike in se redno srečujemo. Sorodniki že vsaj dvajset let ne živijo več v Gaberjah, teta Suzana se je preselila v Vojnik, ostali pa razselili po Celju in okolici. A vedno znova se rada vračam v Celje in na mojo Kovinarsko. Gaberje so nekako del mojega otroštva, pa tudi mladosti, čeprav nisem bila tu »zares« doma. 

Od leve: moja stara mama Terezija in mama Jožica; teta Suzana in stric Alojzij (Slavko) ter stari oče Alojzij.

Foto: Stanislav Weiss

Picture

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Pubblicato da

Zalika

Autore del materiale originale

Stanislav Weiss

Periodo mostrato nella foto

1937/1938

Quando è stata scattata

Periodo tra la I e la II Guerra Mondiale

Dove

Celje

Persone nella foto

Terezija Weiss , Jožica Weiss , Suzana Weiss , Slavko Weiss, mlajši, Slavko Weiss, starejši

Data di pubblicazione

25.02.2020 13:58

Ultima modifica

27.02.2020 14:30

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam