Mappa  

Deklica in deček med zidovi Zajckloštra

Stanislav Horvat, nekdanji učitelj na osnovni šoli v Slovenskih Konjicah, je bil poznavalec lokalne zgodovine in velik ljubitelj kulturne dediščine, pa tudi odličen amaterski fotograf. Med leti 1935 - 1965 je izdelal album svojih fotografij, tudi z povzetki nekaterih drugih posnetkov, ki ga je poimenoval Monumenta historica Gonobicensis (Konjiški zgodovinski spomeniki). V njem je v razlagi fotografij poleg motiva in časa nastanka fotografij v nemščini ali slovenščini zapisal tudi osnovne podatke o kulturnih spomenikih v Slovenskih ...

Per saperne di più
Stanislav Horvat, nekdanji učitelj na osnovni šoli v Slovenskih Konjicah, je bil poznavalec lokalne zgodovine in velik ljubitelj kulturne dediščine, pa tudi odličen amaterski fotograf.
Med leti 1935 - 1965 je izdelal album svojih fotografij, tudi z povzetki nekaterih drugih posnetkov, ki ga je poimenoval Monumenta historica Gonobicensis (Konjiški zgodovinski spomeniki). V njem je v razlagi fotografij poleg motiva in časa nastanka fotografij v nemščini ali slovenščini zapisal tudi osnovne podatke o kulturnih spomenikih v Slovenskih Konjicah, Ločah in okolici, tudi o Žički kartuziji.

Ker je bil družinski prijatelj gospe Marije Wödinger, matičarke iz Slovenskih Konjic, je avgusta 1955 v razvalinah Zajckloštra oz. Žičke kartuzije fotografiral, kako sta se njena hči Roswitha in nečak Marjan Wödinger sprehodila med zidovi starodavnega samostana...

Fotografija je iz arhiva družine Pem

Besedilo: Sebastjan Habicht

Picture

Posizione

Informazioni

Pubblicato da

Robert Vrečko

Periodo mostrato nella foto

1955

Quando è stata scattata

Dopo la Seconda Guerra Mondiale

Persone nella foto

Marjan in Roswitha Wödinger

Parole chiave

Žička kartuzija, Slovenske Konjice, Gonobitz, Zajcklošter

Data di pubblicazione

22.05.2020 06:49

Ultima modifica

27.05.2020 14:27

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam