skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Mappa  

Andrej Stergar, Celjski 87. pehotni polk

Andrej Stergar stoji zadaj, na sredini (drugi z leve) slikan v Petrovčah. Bil je vojak 87. Celjskega pehotnega polka in se je boril na soški fronti. Rodil se je leta 1883 in umrl 1944. Po poklicu je bil čevljar. V prvi svetovni vojni je bil ranjen. Njegov vnuk, prav tako Andrej Stergar pripoveduje, da so ga ranili avstrijski vojaki. Andreja sta ujela italijanska vojaka, ki sta ga okradla in nato hotela ubiti. V tistem trenutku je iz avstrijske smeri fronte priletela krogla in ubila enega od italijanskih vojakov. Takrat je Andrej začel bežati na svojo, avstrijsko ...

Per saperne di più

Andrej Stergar stoji zadaj, na sredini (drugi z leve) slikan v Petrovčah. Bil je vojak 87. Celjskega pehotnega polka in se je boril na soški fronti. Rodil se je leta 1883 in umrl 1944. Po poklicu je bil čevljar. V prvi svetovni vojni je bil ranjen. Njegov vnuk, prav tako Andrej Stergar pripoveduje, da so ga ranili avstrijski vojaki. Andreja sta ujela italijanska vojaka, ki sta ga okradla in nato hotela ubiti. V tistem trenutku je iz avstrijske smeri fronte priletela krogla in ubila enega od italijanskih vojakov. Takrat je Andrej začel bežati na svojo, avstrijsko stran. Avstrijci ga verjetno niso prepoznali in začeli streljati. Zadeli so ga v nogo. Rana ni bila tako huda, zato je vojno preživel.

Fotografijo je prispeval Andrej Stergar.

Picture

Posizione

Mostra posizione

Informazioni

Autore del materiale originale

Andrej Stergar

Periodo mostrato nella foto

ok. 1915

Quando è stata scattata

Prima guerra mondiale

Persone nella foto

Andrej Stergar

Parole chiave

vojna, Soška fronta, 87. pešpolk

Data di pubblicazione

25.10.2018 10:56

Ultima modifica

25.10.2018 10:57

Možnost filtriranja

Ricerca

Tipo di contenuto

CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE
CATEGORIE

Organizzazione

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam