skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Zveza kulturnih društev občine Laško Možnar

Zveza kulturnih društev občine Laško Možnar je naslednica nekdanje Zveze kulturnih organizacij občine Laško (ZKO Laško), ki je bila ustanovljena 30. 9. 1976 leta, oziroma se je kasneje, 8. 6. 1998 preimenovala v Zvezo kulturnih društev občine Laško (ZKD Laško). Olvasás tovább
Zveza je bila ustanovljena z namenom združevanja in povezovanja društev zaradi uresničevanja skupnih ciljev in interesov pri razvijanju kulturne dejavnosti in ustvarjalnosti v občini Laško. Zveza je imela dejavnost razvito po posameznih področjih preko Odborov. Med njimi je 1985 leta bil imenovan Odbor za ohranjanje starih navad in običajev, oz. sedaj Etno odbor Jureta Krašovca Možnar. Zadnjih petnajst let vsi organi Zveze in delovna telesa razen Etno odbora niso delovala, zato se je vseskozi iskala potreba in nuja po ureditvi statusa še edinemu delujočemu in aktivnemu Odboru.
Na podlagi sklepa konference Zveze kulturnih društev občine Laško in sprejetjem sprememb in dopolnitev Statuta, 16. marca 1915, se je dosedanja ZKD občine Laško preimenovala v Zvezo kulturnih društev občine Laško Možnar.

Novo oblikovana Zveza sedaj povezuje le tista društva in javne zavode v laški občini, ki v okviru svoje dejavnosti skrbijo tudi za oživljanje, ohranjanje in predstavljanje žive dediščine in ljudskega izročila naših prednikov zlasti iz lokalnega okolja.

Temeljni namen Zveze kulturnih društev občine Laško Možnar je povezovanje kulturnih društev, ki delujejo na področju občine Laško. Društva in njihova Zveza delujejo ljubiteljsko na področju prostočasnih dejavnosti, bogatijo kulturno življenje in spodbujajo kulturno ustvarjalnost. To uresničujejo s kulturno vzgojo in izobraževanjem, s posredovanjem in varovanjem kulturnih vrednot in ljudskega izročila ter organizacijo prireditev. Njeno delovanje aktivno izvajajo delovna telesa Zveze, ki so oblika, oz. metoda dela, med katerimi ima najpomembnejšo vlogo Programski svet - Etno odbor Jureta Krašovca.

Organi Zveze kulturnih društev občine Laško Možnar:
 - Skupščina 
 - Programski svet

Predsednik: Ivan Medved.

Programski svet –  Etno odbor Jureta Krašovca "Možnar", predsednica Urška Knez 
Tajnica: Irena Plevnik
Blagajničarka: Silvija Oštir. 
Častni predsednik: Vlado Marot 

Člani Zveze kulturnih društev občine Laško možnar so naslednja društva in javni zavodi:
- Kulturno društvo Miklavž
- kulturno društvo Prežihov Voranc Jurklošter
- Kulturno društvo Ofirovci in koledniki iz Laškega 
- Kulturno društvo Trobni Dol 
- Kulturno umetniško društvo Lipa Rečica
- Kulturno umetniško društvo Šentrupert
- Konjerejsko društvo Vrh 
- Likovno društvo Laško 
- JZ Osnovna šola Primoža Trubarja Laško
- JZ STIK Laško 
- Strelsko društvo »Celjska četa« Mala Breza
- Turistično društvo Laško  Fotó galéria

Digitális gyűjtemények

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

Egyletek

Kapcsolattartó

Ivan Medved

A közzététel dátuma

29.09.2015 09:06

Legutóbbi módosítás

27.11.2015 19:00

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam