Térkép  

Splošna knjižnica Slovenske Konjice

Splošna knjižnica Slovenske Konjice je osrednja knjižnica za območje občin Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje, ki skupaj zajemajo okoli 23.200 prebivalcev. Ima tri enote Zreče, Loče in Vitanje. Olvasás tovább
Začetki delovanja knjižnice v Slovenskih Konjicah segajo že v obdobje pred vojno in se nadaljujejo v povojno obdobje, ko je knjižnica delovala pod okriljem prosvetnega društva s prostovoljci, v takratnem Mladinskem domu. Po izgradnji Kulturnega doma se je preselila v njegove prostore, kjer se nahaja še danes.
Uradno je bila ustanovljena 1962 leta z odlokom Skupščine občine Slovenske Konjice kot samostojna kulturna ustanova.
Leta 1978 sta v knjižnici začeli delati dve redno zaposleni strokovni delavki. Poleg izposoje knjig so se pričele izvajati tudi dodatne dejavnosti knjižnice kot so ure pravljic za otroke, plesne vaje, literarni večeri za odrasle in druge prireditve.
Leta 1982 je knjižnica zaradi premalo zaposlenih izgubila samostojnost in se priključila h takratni Delavski univerzi, v sklopu katere je ostala vse do leta 2000, ko se je vključila v novo ustanovljen Zavod za kulturo. Leta 2003 je knjižnica dobila prizidek in s tem nove, dodatne  prostore.
V skladu z zakonom o knjižničarstvu se je knjižnica leta 2004 osamosvojila in deluje kot Splošna knjižnica Slovenske Konjice, z notranjima organizacijskima enotama Centrom za kulturne prireditve in Turistično informacijskim centrom.

Knjižnica danes
Danes je Splošna knjižnica Slovenske Konjice osrednja knjižnica za območje občin Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje, ki skupaj zajemajo okoli 23.200 prebivalcev. Ima tri enote Zreče, Loče in Vitanje.
Knjižnica in njene enote predstavljajo informacijsko, izobraževalno, socialno in kulturno stičišče prebivalcev v našem okolju. S svojo ponudbo in številnimi obknjižničnimi dejavnostmi širi znanje, izobrazbo in bralno kulturo ter nudi razvedrilo, raziskovanje, ustvarjalnost in informacije vsem kategorijam prebivalcev.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

Intézmények

Telefon

03 758 04 33

E-mail

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A közzététel dátuma

04.10.2011 14:21

Legutóbbi módosítás

06.10.2011 09:08

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam