Térkép  

Slovanska knjižnica

Slovanska knjižnica je samostojna specialna knjižnica humanistične usmeritve, ki postavlja poseben poudarek na bibliografsko, dokumentacijsko, informacijsko in komunikacijsko delo, namenjeno javnosti ter podpira študijsko in raziskovalno dejavnost na področju humanističnih ved.Junija 2008 je bila s sklepom mestnega sveta MOL priključena javnemu zavodu Mestna knjižnica Ljubljana, ki je združil vse dosedanje ljubljanske knjižnice. Olvasás tovább
Slovanska knjižnica je bila ustanovljena leta 1946 kot ljubljanska okrožna študijska knjižnica.
Prvotno knjižnično zbirko in prostore v Turjaškem dvorcu na Gosposki ulici 15 je prevzela od nekdanje ljubljanske mestne knjižnice. To je leta 1901 ustanovil takratni župan Ivan Hribar, delovala pa je pod okriljem mestnega arhiva.

Knjižnica hrani bogato primarno in sekundarno gradivo, primerno za študijsko, znanstveno ali strokovno delo za področja slavistike, slovenistike, literarne vede, zgodovine, filozofije, umetnostne zgodovine, etnologije, religiologije in sociologije. Že od začetka delovanja v letu 1946 sta opredeljeni tudi posebni nalogi Slovanske knjižnice: zbiranje, obdelovanje, hranjenje in predstavljanje gradiva, ki zadeva mesto Ljubljana in okolico in zbiranje knjig in periodike v slovanskih jezikih.

Fotó galéria

Digitális gyűjtemények

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

Intézmények

Telefon

01 236 38 59

Kapcsolattartó

mag. Teja Zorko

A közzététel dátuma

12.10.2006 20:57

Legutóbbi módosítás

03.11.2009 11:53

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam