Térkép  

Pokrajinski arhiv v Novi Gorici

Pokrajinski arhiv v Novi Gorici je najmlajši regionalni zgodovinski arhiv v Sloveniji, ustanovljen 1972. leta. Njegova glavna naloga je skrb za arhivsko gradivo na območju današnjih občin Ajdovščina, Bovec, Brda, Kanal, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Tolmin, Vipava, Šempeter-Vrtojba in Renče-Vogrsko. Olvasás tovább
Arhivsko gradivo je naša kulturna dediščina, arhivi, ki zanjo skrbimo, pa kulturne ustanove, podobno kot muzeji, knjižnice in zavodi za varstvo kulturne dediščine. Arhivom je izrecno zaupana skrb za del premične kulturne dediščine, ki ji pravimo arhivsko gradivo. To so dragoceni zapisi naše preteklosti, ki nam pomagajo odkrivati nekdanja dogajanja in razumeti sedanjost. Njihovo trajno vrednost za znanost in kulturo presojajo strokovni delavci arhivskih ustanov v sodelovanju z ustvarjalci in imetniki gradiva še preden dobijo prostor v pristojnem arhivu. Naloga arhiva je, da to vsebino prepoznava in vrednoti, naloga oziroma pravica imetnikov in ustvarjalcev gradiva pa je, da ga izročijo arhivu, ki s strokovno obdelavo poskrbi za trajno in varno hrambo ter omogoči njegovo uporabo širokemu krogu ljudi. Gradivo, zbrano v naši ustanovi, je nenadomestljivega pomena za kulturno podobo tega dela Primorske in dragocen sestavni del narodove kulturne dediščine.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

Intézmények

Telefon

05 335 87 60

E-mail

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó

Erik Pregelj

A közzététel dátuma

22.05.2009 11:36

Legutóbbi módosítás

27.05.2009 15:42

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam