skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Muzej in galerije mesta Ljubljane

Mestni muzej Ljubljana Olvasás tovább
Mestni muzej Ljubljana je leta 1935 ustanovila Mestna občina Ljubljana. Umeščen je v baročno arhitekturo Turjaške palače, ki je bila leta 2004 prenovljena v sodoben muzej.

S svojo zbiralno politiko Mestni muzej Ljubljana evidentira, zbira, preučuje in predstavlja materialno in nematerialno dediščino mesta in njegovih prebivalcev. Nosilna blagovna znamka muzeja je stalna razstava Obrazi Ljubljane o Ljubljani in življenju njenih prebivalcev skozi čas, ki je v celoti na ogled od junija 2007.

Poslanstvo
Ljubljana je razstavišče časovnih sprememb in Mestni muzej Ljubljana je njihovo stičišče. Z zbiranjem, ohranjanjem, dokumentiranjem, raziskovanjem in predstavljanjem kulturne dediščine in življenja ljudi, ki ga zaznamuje več tisočletna zgodovina, omogoča obiskovalcem lastna aktivna doživetja in prepoznavanje skupnega spomina. S svojimi zbirkami, dokumenti in znanji, z razstavami in dogodki Mestni muzej Ljubljana vzpodbuja samozavest slovenske prestolnice in njenih prebivalcev. S svojo odprtostjo in dostopnostjo, z informacijami in interpretacijami je nepogrešljiv vir spoznavanja preteklosti in razumevanja sedanjosti Ljubljane in širšega slovenskega prostora.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

Intézmények

Telefon

01 2412-500

E-mail

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A közzététel dátuma

04.08.2010 09:01

Legutóbbi módosítás

15.12.2013 19:34

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam