Térkép  

Martin Prašnički

Martin Prašnički, mag. znan., univ. dipl. inž. str., ljubiteljski rodoslovec in krajevni zgodovinar

Olvasás tovább

Martin Prašnički je o sebi in svojem delu zapisal:
"Nekoč poklicni raziskovalec na področju tehnike, danes pa upokojeni prostovoljski raziskovalec svojega rojstnega kraja in njegovih ljudi. Tak preskok zanimanja ni nič nenavadnega, če veš svoj dolg do okolja, v katerem si odraščal, a ga nisi dovolj spoznal, ker te je v svet odnesla sla po drugačnem življenju. Ko se zdaj soočam s spomini in pomanjkanjem pisnih virov o moji ožji domovini, si ne morem kaj, da o tem, kar odkrivam in česar se spomnim, ne bi tudi kaj napisal ali odpredaval.
V središču mojega opazovanja in pisanja so zdaj ljudje in kraji občine Cirkulane in župnije Sv. Barbare v Halozah, oziroma njihove pozabljene  usode.To so med drugim vojne in njihove žrtve, potem lokalna zgodovina, kolikor jo odkrivam in zmorem posredovati javnosti, pa odstiranje stoletnih b?rbarskih rodbin, ki so obstale, se izrodile ali propadle. Na duši mi leži tudi skrb za ohranjanje jezika in drugih tradicij Belanov, kakor nas kličejo sosedje Zavrčanci in Leskovčani. Gledam nazaj, da bi videl tudi naprej – vse v upanju, da tako pomagam krepiti ponos in samozavest mojih rojakov!"

Fotó galéria

Hely

Információk

Kategória

egyéb

E-mail

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A közzététel dátuma

29.07.2013 12:40

Legutóbbi módosítás

21.01.2020 09:24

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam