skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Kulturno Društvo Severina Šalija

Kulturno društvo Severina Šalija (KDSŠ, v nadaljnjem besedilu društvo) je prostovoljno, samostojno in nepridobitno združenje fizičnih oseb, ki delujejo na področju kulture ali so kako drugače pri svojem delu povezane s tem področjem in se zavzemajo tudi za ohranjanje in negovanje slovenskega jezika.

Olvasás tovább

Glavna dejavnost društva je zavzemanje za vsestranski razvoj slovenskega jezika in kulture, še posebej pa skrbi za prepoznavnost novomeških in dolenjskih kulturnih ustvarjalcev na lokalni, regijski, državni in mednarodni ravni. Društvo pospešuje tudi  medgeneracijsko in mednacionalno sodelovanje na tem področju, neguje in ohranja bogato literarno tradicijo kulturnih ustvarjalcev na Dolenjskem ter odkriva literarni, prevajalski in filozofski opus pesnika Severina Šalija. V sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Območno izpostavo v  Novem mestu, se društvo povezuje tudi z drugimi sorodnimi kulturnimi društvi pri ustvarjanju pomembnejših kulturnih dogodkov in podobnih dejavnosti.

Osnovni namen društva je medsebojno druženje ustvarjalcev na kulturni ravni, ljubiteljev knjige in slovenskega jezika ter prispevanje k razvoju popularnosti in prepoznavnosti kulture, knjige in slovenskega jezika na Dolenjskem, v Sloveniji, zamejstvu in povsod drugod po svetu, kjer živijo Slovenci.

 

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

Egyletek

Kapcsolattartó

Franci Koncilija

A közzététel dátuma

05.06.2017 12:57

Legutóbbi módosítás

06.06.2017 06:13

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam