skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Krajevna skupnost Smlednik

Krajevna skupnost Smlednik je ena izmed trinajstih krajevnih in vaških skupnosti v Občini Medvode. Njenih pet vasi, Dragočajna, Hraše, Moše, Smlednik in Valburga, leži med Savo in hribom Stari grad. Smlednik ima strateško lego, saj je bil skozi zgodovino ob trgovski poti iz Kamnika proti Škofji Loki in naprej v Italijo, s Starega gradu pa so imeli nadzor nad prehodom čez Savo. Stolp je bil verjetno zgrajen že v 11. stoletju, dozidavali so ga do leta 1610. Sredi 17. stoletja so se lastniki gradu preselili v dvorec v Valbugri. Smlednik ima bogato kulturno dediščino, obdan je z rodovitnimi polji in visokimi gorami v ozadju. 

Olvasás tovább

Krajevna skupnost Smlednik (KS Smlednik) meri 1.583 ha, od tega je približno 780 ha gozdnih površin, 90 ha zelenih površin, 110 ha stanovanjskih površin, 550 ha kmetijskih površin ter 8 ha površin druge namenske rabe. Skladno s popisom prebivalstva leta 2017 živi na območju krajevne skupnosti približno 2.200 ljudi.

Tudi sicer je ena prvenstvenih nalog krajevne skupnosti obveščati in združevati vse krajane. Vsako društvo in organizacija najbolje opravlja poslanstvo na svojem področju. Krajevna skupnost spleta povezave med njimi in koordinira različne aktivnosti.

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

Közigazgatás

Telefon

01 3627 008

E-mail

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A közzététel dátuma

18.11.2019 09:25

Legutóbbi módosítás

18.11.2019 09:25

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam