skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Javni sklad za kulturne dejavnosti, območna izpostava Novo mesto

Območna izpostava JSKD Novo mesto podpira ljubiteljske kulturne dejavnosti na območju občin: Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Novo mesto, Straža, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice in Žužemberk.

Strokovno, organizacijsko in finančno pomaga kulturnim društvom in skupinam ljubiteljskih ustvarjalcev, skrbi za kulturno posredništvo in organizira prireditve.

Olvasás tovább

Na območju izpostave je tudi Zveza kulturnih društev Novo mesto. Tu se udejstvuje več kot 60 registriranih kulturnih društev; aktivnejših je več kot dve tretjini. Prevladujejo društva, ki se ukvarjajo z vokalno in instrumentalno glasbo (35), sledijo pa jim društva z gledališko, folklorno in plesno dejavnostjo.

Dejavna so tudi društva drugih narodnosti. To so Kulturno umetniško društvo Žumberak, Hrvaška kulturna udruga, Srbsko kulturno društvo. Njihovo delovanje je usmerjeno predvsem na ohranjanje svoje kulturne dediščine. Redno sodelujejo na naših prireditvah.

Območna izpostava dosledno in sistematično pripravlja in izvaja obvezni program sklada ter razna srečanja v spodbudo skupinam in posameznikom. Tovrstno predstavljanje je hkrati izziv in nagrada za njihovo delo.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

Intézmények

Telefon

07 393 03 80

E-mail

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó

Klavdija Kotar

A közzététel dátuma

03.12.2019 12:19

Legutóbbi módosítás

03.12.2019 12:19

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam