Térkép  

Društvo bibliotekarjev Maribor (DBM)

Društvo bibliotekarjev Maribor (DBM) je bilo ustanovljeno 15. 12. 1967 kot pravni naslednik leta 1950 ustanovljene podružnice Društva bibliotekarjev Slovenije v Mariboru. Deluje na območju upravnih enot Maribor, Lenart, Ormož, Pesnica, Ptuj, Ruše in Slovenska Bistrica.

Društvo sodeluje s področnimi društvi bibliotekarjev in z drugimi sorodnimi društvi v Republiki Sloveniji. Vključeno je v Zvezo bibliotekarskih društev Slovenije in Zvezo kulturnih društev Maribor. Sodeluje tudi s sorodnimi mednarodnimi društvi.

Namen Društva je izmenjavanje strokovnih izkušenj, povezovanje knjižničarjev, zavzemanje za profesionalno integriteto članov, pospeševanje razvoja knjižničarske stroke in dejavnosti ter utrjevanje njenega položaja v družbi. Člani se v okviru Društva srečujejo z namenom, da medsebojno sodelujejo, obravnavajo in razrešujejo strokovna vprašanja, ki so skupnega pomena, ter sodelujejo pri razvoju knjižničarske dejavnosti, knjižnic in osebnem razvoju poklicne poti.

Vir: Predstavitev društva. Maribor: Društvo bibliotekarjev. Pridobljeno 16. 4. 2018 s spletne strani: http://www.drustvo-bibliotekarjev.nevladna.org/nasa-dejavnost/

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kategória

Egyletek

Telefon

02 23 52 100

E-mail

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó

Mag. Branka Kerec

A közzététel dátuma

16.04.2018 08:53

Legutóbbi módosítás

10.09.2018 22:20

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam