skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Celjska Mohorjeva družba

Prva slovenska založba deluje na dveh uglednih lokacijah: v Celju na Prešernovi 23, v najožjem središču knežjega mesta, kjer je pravni sedež društva in podjetja, in v Ljubljani, kjer je v središču naše prestolnice nad Tromostovjem na Nazorjevi 1 prijetna Mohorjeva knjigarna z dvoranico.

Olvasás tovább
Celjska Mohorjeva družba izdaja slovensko leposlovje in prevode tujega leposlovja, otroško in mladinsko književnost, strokovno literaturo najrazličnejših strok, priročnike z mnogih področij, marsikatere učbenike in muzikalije ter od leta 2006 samostojno najstarejšo kulturno revijo Zvon, ki je samo za nekaj pičlih desetletij mlajša od Mohorjeve.

Mohorjeva gradi slovensko nacionalno identiteto na širokem področju kulture in znanosti, pri čemer se odpira najširšemu krogu ne glede na generacijsko, nazorsko in politično razdeljenost. Pri izvajanju svojega poslanstva tako sodeluje z najuglednejšimi znanstvenoraziskovalnimi, kulturnimi, vzgojnimi in drugimi podobnimi institucijami, vladnimi in nevladnimi organizacijami ter strokovnjaki iz Slovenije in tujine.

Poleg izdajanja publikacij Mohorjeva organizira znanstvena in strokovna srečanja, kulturne in izobraževalne prireditve, okrogle mize, delavnice, radijske oddaje , permanentno izobraževanje, sodeluje pri projektu Slomškovega bralnega priznanja itd.

Več o zgodovini najstarejše slovenske založbe na povezavi.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Telefon

03 426 48 00

E-mail

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A közzététel dátuma

04.12.2013 15:50

Legutóbbi módosítás

25.08.2018 05:11

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam