skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Preplet jezikov

Razstava predstavlja življenje in delo profesorice, pesnice in prevajalke Mile Vlašić-Gvozdić ter profesorja, pesnika, urednika in prevajalca Radoslava Daba. Odprtje razstave, pri katerem bodo sodelovali tudi učenci Osnovne šole Bežigrad in mešani pevski zbor Pentakord, bo 2. februarja ob 11.00, v dvorani knjižnice. Vljudno vabljeni. 

Mila Vlašić Gvozdić je bila priznana strokovnjakinja za metodiko pouka srbskega in hrvaškega jezika, avtorica strokovnih knjig, člankov in priročnikov ter pesnica in prevajalka. Mnogi se spominjajo zlasti njenega osemnajstkrat ponatisnjenega učbenika za srbohrvaški jezik v osnovni šoli. Pisala je lirične pesmi (izdala je devet pesniških zbirk) in prevajala iz slovenske književnosti v hrvaški jezik.

Radoslav Dabo je bil do upokojitve zaposlen na Pedagoški akademiji v Ljubljani, kjer je poučeval novejšo hrvaško in srbsko književnost. V hrvaščino je prevedel veliko knjig slovenskih avtorjev. Leta 2002 je izdal antologijo slovenske lirike, v kateri je izbral in prevedel prek 7000 verzov 39 slovenskih pesnikov od Srečka Kosovela do Petra Semoliča.

Fotó galéria

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.