skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Okras ali koncept?

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na predavanje dr. Petre Bole Okras ali koncept? Kako razumeti sodobni umetniški nakit v današnjem času. Predavanje bo v sredo, 14. novembra 2018, ob 18. uri v pedagoški sobi na Ptujskem gradu.

Dr. Petra Bole poučuje na Fakulteti za dizajn. Proučuje razvoj sodobnega nakita doma in na tujem, kot oblikovalka pa je delala tudi v Zlatarni Celje. Nakit obravnava kot umetnost. Ukvarja se z modnim umetniškim nakitom, osredotočila pa se je na oblikovanje in izdelovanje sodobnega avtorskega nakita. Asimetrični nakit je narejen iz nenavadnih snovi v kombinaciji z barvnimi kamni in srebrom. Njen umetniški unikatni nakit, ki je sestavljen iz medsebojno povezanih delov, lahko uporabimo za notranjo dekoracijo, del tega nakita pa lahko nosimo tudi kot osebni nakit. 

Izbor umetniškega nakita dr. Petre Bole bo na ogled na razstavi Svet krašenja, Nakit – statusni simbol ali izziv, osrednji muzejski razstavi ob 125-letnici muzeja, ki bo slovesno odprta v četrtek, 22. novembra 2018, ob 18. uri na Ptujskem gradu.

Fotó galéria

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.