skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Mlada literatura v mestu: dramatika, Eva Kučera Šmon, Anja Novak in Zala Dobovšek

Če velja, da je slovenska dramatika mlajših generacij na pohodu, potem v prvih vrstah stopajo ustvarjalke – in vodijo četo. Prav mlade dramatičarke, izrasle iz temeljev, ki so jih položile Draga Potočnjak, Žanina Mirčevska, Simona Semenič in druge, v zadnjih letih skozi drzne, sveže in prodorne pisave razširjajo pojem slovenske dramatike.

O poklicu (profesiji ali nemara kar poslanstvu?) dramatičarke bo pisateljica in publicistka Pia Prezelj spregovorila z dramatičarko, dramaturginjo in producentko Evo Kučero Šmon (1997), igralko, pesnico, dramatičarko in prejemnico Grumove nagrade 2023 Anjo Novak (1991) ter dramaturginjo, gledališko kritičarko, teatrologinjo in docentko za področje dramaturgije in študijev scenskih umetnosti na AGRFT Zalo Dobovšek (1983).

Dogodek je del cikla Mlada literatura v mestu, ki je posvečen priznanim mladim ustvarjalkam in ustvarjalcem z različnih področij literature. Pričel se bo v torek, 7. 5. 2024, ob 18. uri v dvorani Slovanske knjižnice na Einspielerjevi 1.

Fotó galéria

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.