skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Literarni večer s Kristianom Novakom

Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož vabi ob zaključku Bralne značke za odrasle 2022/2023, ki je bila letos posvečena selitvam oz. migracijam, na literarni večer s Kristianom Novakom, ki bo v četrtek, 22. septembra 2023, ob 19. uri. Vabilo je namenjeno vsem, ki so bralno značko uspešno zaključili, pa tudi ostalim ljubiteljem dobrega branja.

Kristian Novak, rojen leta 1979 v Nemčiji, je eden najbolj znanih hrvaških pisateljev, jezikoslovec in profesor na Filozofski fakulteti v Reki. Njegov roman Črna mati zemla je bil deležen velikega navdušenja bralcev v celotni južnoevropski regiji, tudi na Slovenskem. Roman Cigan, ampak najlepši, ki je prejel najuglednejše hrvaške literarne nagrade in bil razglašen za roman leta, je po mnenju številnih še presegel predhodnika. V režiji Ivice Buljana je doživel premiero na odru Zagrebškega narodnega gledališča.

Romana tematizirata najintimnejša človeška hrepenenja, slabosti, strahove, občutek nemoči in potlačene spomine. V stilu napete srhljivke, kriminalke, ljubezenskega in psihološkega romana, ob čemer mu ne umanjka niti duhovitosti, nas avtor spretno popelje med panonske meglice, k mistični Muri in usodnim murskim deklicam, po drugi strani pa v Mosul in na balkansko begunsko pot. Oba romana je v slovenščino prevedla Đurđa Strsoglavec.

O romanu Cigan, ampak najlepši se bo z avtorjem pogovarjala Marijana Korotaj.

 

Fotó galéria

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2023 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.