skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Literarni večer, posvečen Francetu Forstneriču

V času od 21. do 26. avgusta 2023 bo na Ptuju, v Ljubljani in v drugih mestih Slovenije potekal 27. festival Dnevi poezije in vinakjer se bodo predstavili priznani pesniki in pesnice iz različnih držav sveta.

V okviru festivala se bo v četrtek, 24. avgusta 2023, ob 18.30 v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj odvil literarni večer, posvečen Francetu Forstneriču in njegovi pesniški ekologiji. Pesnik, pisatelj in novinar France Forstnerič (1933–2007), rojen na Pobrežju pri Ptuju, je pomembno zaznamoval slovenski literarni prostor. O njem in njegovi poeziji bosta razmišljala hči Melita Forstnerič Hajnšek in pesnik, prijatelj Andrej Brvar. Pogovor bo vodil David Bedrač. Razstavo o avtorjevem literarnem ustvarjanju v sodelovanju s knjižnico pripravlja Kulturno društvo Franceta Forstneriča Videm pri Ptuju, na literarnem večeru pa bodo nastopili tudi ljudski godci videmskega kulturnega društva.

V torek, 22. avgusta, in v sredo, 23. avgusta 2023, ob 17.00 pa se bodo najmlajši obiskovalci festivala s pesmicami in ljudskimi otroškimi igrami podali v svet igrivosti, stihov in pripovedne besede. V knjižnici bodo spoznali stare igre, ki so se jih igrali otroci nekoč, pesmi, pripovedi in delavnice pa jih bodo popeljale v literarno ter zabavno otroško doživetje. Pravljičarka: Sanja Selinšek.

 

Fotó galéria

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.