Térkép  

Virtualni domoznanski večer: O bralni kulturi in bralni pismenosti pred 200 in več leti na območju današnjega Prekmurja

V četrtek, 21. maja 2020, ob 20. uri Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota vabi na domoznanski večer v virtualni obliki, dostopen na spletni strani in Facebook strani knjižnice. Vrnili se bomo v čas, ko je bila knjiga v maternem jeziku na ozemlju današnjega Prekmurja redkost, a kljub temu skrb za razvoj in dvig bralne kulture ter pismenosti zelo močna.   

Olvasás tovább

V današnjem času imamo na voljo vrsto bralnih virov, ki zadovoljujejo naše izobraževalne, študijske in raziskovalne potrebe kot tudi potrebe po informacijah, kulturi in razvedrilu. Dvesto let nazaj je bila edini bralni vir knjiga in še ta redka, a zapisana v domačem in razumljivem jeziku je bila nadvse cenjena in spoštovana, kajti bila je vir, ki uči brati in pisati, bila je vir za znanje in učenost.

Kaj so brali na območju današnjega Prekmurja pred 200 in več leti, kako so skrbeli za dvig bralne kulture in pismenosti, kdo so bili avtorji del in kolikšna je bila pravzaprav pismenost v tistem času? O tem in o izdajah v prekmurščini z letnico 1820 bomo spregovorili na domoznanskem večeru, ki ga pripravljamo v virtualni obliki.

Pridružite se nam in vabljeni k ogledu.

Fotó galéria

Hely

Információk

Cím

Virtualni domoznanski večer: O bralni kulturi in bralni pismenosti pred 200 in več leti na območju današnjega Prekmurja

Esemény dátuma

20.00

Hely

Zvezna ulica 10
9000 Murska Sobota

Kapcsolattartó

Klaudija Sedar

Kategória

Előadások

A közzététel dátuma

19.05.2020 10:19

Legutóbbi módosítás

19.05.2020 10:19

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam