Térkép  

Večer v muzejski kavarni z Igorjem Grdino

Muzej novejše zgodovine Celje vas v sredo, 17. aprila 2019, ob 18. uri vabi v muzejsko kavarno na pogovor z Igorjem Grdino ob knjigi  IVAN CANKAR : portret genija.

Olvasás tovább

Zgodovinar in literarni zgodovinar ddr. Igor Grdina se je obravnave življenja velikega pisatelja lotil opirajoč se na različne vire, od zasebnih pisem, pripovedovanj ter poročil o njegovih javnih nastopih do obsežnega in povednega literarnega opusa. Biografsko-esejistični zapisi so razdeljeni v sedem poglavij, izmed katerih je vsako primarno osredotočeno na določen vidik Cankarjevega življenja. »Kneza slovenske besede«, kot ga v svoji monografiji večkrat imenuje Grdina, predstavlja kot samosvojega, najsi bo skozi šolske prigode, v odnosu do cerkve, ki se ji izmika, se od nje oddaljuje, a se na svoj način k njej spet vrne, kot politika, ki ga ni moč enosmiselno umestiti, kot občudovalca lepih žensk, in nenazadnje kot pisatelja, ki razen v začetkih ni pripadal nobenemu literarnemu krogu. Z avtorjem se bo pogovarjal direktor založbe Beletrina Mitja Čander.Vstop prost.Prijazno vabljeni!

Vir: https://www.facebook.com/events/330227167848433/

Fotó galéria

Hely

Információk

Cím

Večer v muzejski kavarni z Igorjem Grdino

Esemény dátuma

17. aprila 2019, ob 18. uri

Hely

Prešernova 17, Celje

Kategória

Előadások

A közzététel dátuma

17.04.2019 06:47

Legutóbbi módosítás

17.04.2019 06:47

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam