skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Spodnje Podravje, dežela kulinaričnih pregreh

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na ogled razstave Spodnje Podravje, dežela kulinaričnih pregreh, ki bo na ogled od 25. do 30. septembra 2021 na Ptujskem gradu.

Na interdisciplinarni razstavi predstavljajo zgodovinski pregled prehranjevanja obravnavanega območja od antike do sodobnosti ter z gastronomijo povezano nepremično, premično in nesnovno dediščino. Postavitev razstave so popestrili s ponazoritvami na panojih, s tematskimi upodobitvami ter s predmeti iz ptujskega muzeja, sorodnih ustanov in zasebnih zbirk. Nesnovna dediščina je zastopana z dokumentarnim filmom Omamni vonj praznične peke, Priprava prazničnih pogač na območju Ptuja in njegove okolice.

Z razstavo se ptujski muzej pridružuje dogodkom ob imenovanju Slovenije za nosilko naziva Evropska gastronomska regija 2021.

Ogled razstave bo mogoč ob izpolnjevanju pogoja PCT. Obiskovalce prosijo, da spoštujejo priporočila NIJZ o preprečevanju širjenja koronavirusne bolezni covid-19. 

Fotó galéria

Információk

Cím

Spodnje Podravje, dežela kulinaričnih pregreh

Esemény dátuma

25.-30. september 2021

Hely

Ptujski grad

Kategória

Kiállítások

A közzététel dátuma

22.09.2021 10:03

Legutóbbi módosítás

22.09.2021 11:01

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam