skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Rogaška Slatina kot obmejno mesto Tretjega rajha

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na odprtje gostujoče zgodovinske razstave ROGAŠKA SLATINA 1941-1945 kot obmejno mesto Tretjega rajha, ki bo v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 12. uri v Salon umetnosti na Ptuju (Prešernova ulica 1).

Avtorji razstave dr. Peter Mikša, Daniel Siter in dr. Božo Repe s sodelavci iz Oddelka za zgodovino FF v Ljubljani, Geografskega inštituta Anton Melik ZRC SAZU, Pedagoške fakultete v Ljubljani in Inštituta za novejšo zgodovino v Ljubljani sistematično preučujejo nastanek in potek okupacijskih mejah ter življenje ob njih v drugi svetovni vojni, ki je eden najbolj kritičnih trenutkov slovenske zgodovine.

Evropa se danes nevarno približuje razmeram, kakršne so bile v tridesetih letih 20. stoletja in so pripeljale do največje in najbolj uničujoče vojne v zgodovini človeštva. Brez zgodovinskega spomina na vzroke in posledice tedanjih ravnanj, bomo v novo katastrofo zdrsnili, ne da bi se tega sploh zavedali.

Razstava bo na ogled do 10. novembra 2019.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Cím

Rogaška Slatina kot obmejno mesto Tretjega rajha

Esemény dátuma

10. oktober 2019, ob 10. uri

Hely

Salon umetnosti Ptuj

Kapcsolattartó

Melita Zmazek

Kategória

Kiállítások

A közzététel dátuma

04.10.2019 09:40

Legutóbbi módosítás

04.10.2019 09:40

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam