Térkép  

Promenada, glasba in ples: drugi domoznanski večer Slovanske knjižnice

Vabimo vas na drugi domoznanski večer iz cikla Ljubljana v gibljivih slikah, ki bo na sporedu v torek, 29. 5. 2018, ob 19. uri v kletni dvorani Slovanske knjižnice na Einspielerjevi 1 za Bežigradom. 

Drugi, majski domoznanski večer bo posvečen ljubljanski promenadi, glasbi in plesu. Promenada, nekdaj glavno sprehajališče Ljubljančanov, je povezovala park Tivoli z mestnim jedrom.

Predstavljala je obliko navezovanja stikov, priložnost za spoznavanje in razkazovanje novitet ter shajališče ljudi različnih socialnih in kulturnih okolij. Tudi glasba in ples sta imela pomembno vlogo v oblikovanju družabnega življenja in bila vedno zelo priljubljena zabava ljubljanskih meščanov.

Najprej si bomo ogledali izbrane odlomke diplomskega dokumentarnega filma o ljubljanski promenadi, ki nosi naslov Od Kneippa do kofeta s smetanco in nazaj (režiser: Amir Muratović; direktor fotografije: Bojan Kastelic, 1992).

Po projekciji bo sledil pogovor z glasbenikom ter televizijskim režiserjem in urednikom Dušanom Hrenom.

Dušan Hren je študiral glasbo, po drugi svetovni vojni je vodil svoj ter Akademski plesni orkester, potem pa se je zaposlil na Radiu Ljubljana in kmalu zatem na Televiziji ter postal eden njenih pionirjev in dolga desetletja njen nepogrešljiv režiser in urednik.

Pogovor bo povezoval Jurij Primožič.

Fotó galéria

Hely

Információk

Cím

Promenada, glasba in ples: drugi domoznanski večer Slovanske knjižnice

Esemény dátuma

29. 5. 2018 ob 19.00

Hely

Einspielerjeva ulica 1
1000 Ljubljana

Kapcsolattartó

Marolt, Erika
mag. Košič Humar, Kristina
Simona Pečenik
Golli, Jelka

A közzététel dátuma

28.05.2018 11:10

Legutóbbi módosítás

28.05.2018 11:11

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam