Térkép  

Odprtje razstave Jezikoslovci na Dolenjskem

Razstava Jezikoslovci na Dolenjskem predstavlja gradivo, povezano z jezikoslovci, rojenimi ali delujočimi na Dolenjskem, ki ga hranimo v Domoznanskem oddelku in Posebnih zbirkah Boga Komelja v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto. Posebej so izpostavljeni Fran Serafin Metelko (1789–1860), Stanislav Škrabec (1844–1918) in Rajko Nahtigal (1877–1958). Poleg knjižničnega gradiva bo na ogled razstava o Stanislavu Škrabcu, ki so jo pripravili na Šolskem centru Nova Gorica.

 

Olvasás tovább

Ob odprtju razstave v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto bo pogovor z Darjo Peperko Golob (Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto), Marinko Cerinšek (Osnovna šola Frana Metelka Škocjan), Vasilijo Rupnik (Šolski center Nova Gorica) in dr. Aleksandro Derganc (sourednica monografije o Rajku Nahtigalu) vodila Suzana Krvavica, profesorica slovenščine na Gimnaziji Novo mesto. Prireditev je del programa slovenskega slavističnega kongresa, ki bo 3. in 4. oktobra potekal v Novem mestu.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Cím

Odprtje razstave Jezikoslovci na Dolenjskem

Esemény dátuma

Petek, 4. oktober 2019, ob 17. uri

Hely

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Prireditveni atrij

Kapcsolattartó

Bojana Medle

Kategória

Kiállítások

A közzététel dátuma

03.10.2019 06:47

Legutóbbi módosítás

03.10.2019 06:48

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam