Térkép  

O grajskih vrtnarjih - iz arhiva družine Rojc s Hudega

Medobčinski muzej Kamnik vabi na ogled nove občasne razstava O grajskih vrtnarjih. Razstava prikazuje zanimive zgodbe iz družine Rojc s Hudega pri Radomljah, ki se razkrivajo skozi bogat hišni arhiv in rodovno drevo, ki ga skozi leta sestavljal Peter Rojc.
Lahko rečemo, da je bilo vrtnarstvo kar tradicionalna družinska dejavnost, saj so z njo povezani več ali manj vsi otroci Franca in Frančiške Rojc, pa tudi naslednje generacije.

Naslov razstave O grajskih vrtnarjih nam pove, da so urejali vrtove in parke v bližnjem Souvanovem parku v Volčjem Potoku, pri graščinah Novo Celje in Miramar pri Trstu, nenazadnje mlajše generacije vrtove v Arboretumu Volčji Potok in pod gradom Zaprice, v mestni vrtnariji Kamnik.

Olvasás tovább

»Slovenska dramatika se je pričela z Linhartovim Matičkom, ki se je ženil in bil vertnar grajšinski. Tudi v narodnih pesmih je vrtnar nekaj imenitnega. Ali vsaj misli, da je.
»Bom goltnarja vzeva, bom zmerej veseva. Grajski vrtnarji sedaj niso več v modi. Čeprav novodobnih graščakov pač ne manjka. Morda sem bil eden zadnjih 'Matičkov'«.

Poleg tega pa so predstavljene še druge družinske zgodbe, od odlikovanega borca v Bosni in Hercegovini leta 1878, iskalca opalov in filmskega igralca, slikarja in restavratorja.

Tokrat je razstava na ogled brez otvoritve, spremljajoči program ob razstavi pa bomo pripravili v jesenskem času.

Vabljeni na ogled.

Vir: https://www.facebook.com/events/622900058580037/

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Cím

O grajskih vrtnarjih - iz arhiva družine Rojc s Hudega

Esemény dátuma

Od 24. junija 2020 dalje

Hely

Muzejska pot 3, Kamnik

Kapcsolattartó

mag. Zora Torkar

Kategória

Kiállítások

A közzététel dátuma

24.06.2020 06:45

Legutóbbi módosítás

24.06.2020 06:45

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam