skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Noč knjige 2018 v Goriški knjižnici

V Goriški knjižnici Franceta Bevka Nova Gorica se pridružujemo vseslovenskemu dogodku Noč knjige. Vabimo na kar štiri dogodke: začnemo s predstavo in delavnico za otroke Tricikel tiska zgodbe, sledil bo pogovor z Mojco Širok in predstavitvijo njenega romana Pogodba, s čimer začenjamo tudi dvanajsto sezono akcije Primorci beremo, nadaljevali bomo s smehom v družbi impro skupine Dženny in zaključili z glasbo dua Nike in Janija.

Vabljeni v knjižnico Novo Gorico v ponedeljek, 23. aprila 2018.

Olvasás tovább

ob 17. uri
Tiskarska delavnica z Markom Drpičem: Tricikl tiska zgodbe

S sto let starim triciklom nas bosta obiskala mojster Tipo in pravljičarka Rene. Stari tricikel je poln zgodb, a ne zna govoriti, zato jih s pomočjo mojstra Tipa odtisne. Vendar tega, kar natisne, ne razumemo, lahko pa skupaj poskusimo razvozlati uganko.

Predstava z delavnico je namenjena otrokom 1. triade (od 6 do 10 let). Izvaja jo Zavod tipoRenesenasa, Ljubljana. Besedilo povzeto po promocijskem materialu.

 

ob 18. uri, pri klavirju
Pogovor z Mojco Širok in predstavitev romana Pogodba

Predstavitev literarnega prvenca Mojce Širok Pogodba. Kriminalni roman Pogodba je dobitnik nagrade modra ptica 2018. Z avtorico se bo pogovarjala Tina Podgornik.

Z dogodkom se začenja nova bralna sezona Primorci beremo 2018.

 

ob 19.30, v atriju knjižnice
Impro skupina Dženny

Gledališka improvizacija Cankarjeve pesniške zbirke Erotika ter njegovih dram Hlapci, Pohujšanje v dolini Šentflorjanski in Kralj na Betajnovi z različnimi improvizacijskimi disciplinami.

ob 20.30, v atriju knjižnice
Nika & Jani, glasbeni nastop

Glasbeno bomo zaključili XII. Goriške dneve knjige in Noč knjige. Z nami bosta glasbenika Nika in Jani, ki sta posebej za to priložnost pripravila glasbeno točko Tu smo doma.

Pokrovitelji dogodkov v Noči knjige 2018: Restavracija Vrtnica, Peloz mesnine, Klet Brda in Okrepčevalnica Gol bar. Hvala vsem.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Cím

Noč knjige 2018 v Goriški knjižnici

Esemény dátuma

23. 4. 2018

Hely

Trg Edvarda Kardelja 4
5000 Nova Gorica

A közzététel dátuma

21.04.2018 06:21

Legutóbbi módosítás

21.04.2018 06:21

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam