skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Narečna poezija - izvir, ki je začel teči pred stoletji

V četrtek, 10. septembra 2020, ob 18. uri Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota vabi na domoznanski večer, na katerem bo tekla beseda o narečni poeziji, ki ima svoje zametke že stoletja nazaj.

Olvasás tovább

Bogastvo jezikovno-literarnega in kulturnega izročila še posebej doživeto in pristno zveni v narečni poeziji. V prekmurščini je ta izvir začel teči že pred stoletji in še danes teče in teče. Komu pa je namenjena narečna poezija, kako doživljamo njen zven, s kakšnimi občutki jo beremo in zakaj v njej pišemo, pesnimo? O tem se bomo pogovarjali s pesnikom Tinetom Mlinaričem, avtorjem sedmih pesniški zbirk, od katerih sta dve v prekmurščini (Vrètine dnìk, 2014; Srečekovači, 2019), in Petrom Kuharjem v vlogi kritičnega bralca.Pogovor bo moderirala dr. Klaudija Sedar.

Dogodek bo pripravljen s skladu s predpisanimi varnostnimi ukrepi NIJZ. Potrebna je predhodna prijava na tel. (02)530 81 10 ali na e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Cím

Narečna poezija - izvir, ki je začel teči pred stoletji

Esemény dátuma

18.00

Hely

Zvezna ulica 10
9000 Murska Sobota

Kapcsolattartó

Klaudija Sedar

A közzététel dátuma

08.09.2020 12:49

Legutóbbi módosítás

08.09.2020 12:49

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam