skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Glasbeno vodstvo po razstavi FERRY SOUVAN 100

Medobčinski muzej Kamnik (Muzejska pot 3) vabi v sredo, 2. oktobra 2019, ob 19. uri v sklopu Tedna kulturne dediščine na glasbeno vodstvo po razstavi FERRY SOUVAN 100.

Olvasás tovább

Letos namreč zaznamujemo stoletnico rojstva slovenskega besedilopisca, skladatelja, harmonikarja in podjetnika Ferryja Souvana (1919-1972). V slovensko zavest so se neizbrisno vtisnila besedila Ferryja Souvana za prve Avsenikove uspešnice, omenimo Tam, kjer murke cveto, Večer na Robleku, Na mostu in številne druge. Neprecenljiv je  njegov delež pri porajanju zlate dobe slovenske popevke. Že v petdesetih letih je duhovito priredil  nekatere svetovne uspešnice: vsi si še danes popevamo in požvižgavamo  Moj črni konj (ne rabi uzde), ki jo je v slovenščini prepričljivo interpretiral Rafko Irgolič. Tudi za zgodnje festivale slovenske popevke je prispeval skladbice kot so Z Mojco plesal bi cha-cha-cha ali  Ko bi enkrat še. Kamniku se je poklonil s svingovsko instrumentalno skladbo Deklica iz Kamnika in z besedilom za uspešnico Ansambla Borisa Franka Katrca iz Kamnika.  Tokratno vodstvo po razstavi FERRY SOUVAN 100 bo posvečeno predvsem njegovemu glasbenemu ustvarjanju.

Marko Kumer (1961) je muzejski dokumentalist in glasbeni redaktor. V Medobčinskem muzeju Kamnik je pripravil razstave Kam so šle vse fabrike, Na sodu smodnika, Tone Knaflič – zgodba poštenega kapitalista in Industrija – nostalgija (skupaj s Sašo Bučan). Na tretjem programu Radia Slovenija pripravlja redni tedenski jazzovski oddaji in piše članke o zgodovini jazza in popularne glasbe na Slovenskem.

Vir: https://www.muzej-kamnik-on.net/dogodki/glasbeno-vodstvo-po-razstavi-ferry-souvan-100/

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Cím

Glasbeno vodstvo po razstavi FERRY SOUVAN 100

Esemény dátuma

Sreda, 2. oktobra 2019, ob 19. uri

Hely

Muzejska pot 3, 1241 Kamnik

Kapcsolattartó

mag. Zora Torkar

A közzététel dátuma

27.09.2019 06:59

Legutóbbi módosítás

27.09.2019 13:31

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam