Térkép  

Ekslibrisi in male grafike: razstava del Arpada Šalamona

Vse ljubitelje umetnosti ekslibrisov in male grafike vabimo na odprtje razstave Arpada Šalamona v sredo, 9. 1. 2019, ob 17.00 v preddverju MKL - Slovanske in bežigrajske knjižnice na Einspielerjevi 1. Razstava je na ogled od 3. do 31. januarja 2019. 

Arpad Šalamon (1930) je likovni pedagog, grafik, slikar in modelar. Velik del svojega umetniškega ustvarjanja je posvetil mali grafiki in ekslibrisu ter se uvrstil med svetovno uveljavljene umetnike tega žanra. 

Arpada Šalamona dandanes poznamo predvsem kot odličnega grafika, ustvarja pa tudi v olju in akvarelu. Samostojno je razstavljal na več kot dvesto razstavah doma in v tujini. Izredno je ponosen na svoja pedagoška leta. Je avtor številnih strokovnih člankov, knjig o modelarstvu, za svoje delo pa je prejel že več domačih in tujih nagrad.

V Slovenskih Konjicah, kjer prebiva z družino, je še vedno zelo aktiven v likovnih društvih in humanitarnih društvih, z ženo pa redno ustvarjata in tudi obiskujeta razne likovne kolonije.

 

Olvasás továbbFotó galéria

Hely

Információk

Cím

Ekslibrisi in male grafike: razstava del Arpada Šalamona

Esemény dátuma

9. 01. 2019 ob 17.00

Hely

Einspielerjeva ulica 1
1000 Ljubljana

Kapcsolattartó

Marolt, Erika

Kategória

Kiállítások

A közzététel dátuma

08.01.2019 12:21

Legutóbbi módosítás

10.01.2019 12:07

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam