skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Dan Valvasorjeve knjižnice Krško 2018

V petek, 25. maja 2018, prireja Valvasorjeva knjižnica Krško v mestnem parku vsakoletno popoldansko druženje ob igrah, pravljicah in ustvarjalnicah za vse generacije, poznano tudi kot Dan Valvasorjeve knjižnice Krško. Glavna nit tokratnega dogajanja bosta domoznanska in kulturna dediščina, saj bodo oživele podobe domačega okolja, s katerimi bo knjižnica opozorila na praznovanje Evropskega leta kulturne dediščine.

Olvasás tovább

Pravljično tkanje se bo pričelo ob 16. uri, sledilo bo pestro in igrivo popoldne skozi igro domoznanski spomin Kdo je kdo in kaj je kaj ter spoznavanje lokalnih znamenitosti v igri Včasih in danes igraje z roko v roki, v mozaični delavnici (v sodelovanju s KD, enota Mestni muzej Krško) se bodo izrisovale igrive podobe iz antičnih časov, pod mentorstvom akademskega slikarja Rajka Čubra pa podobe krškega starega mestnega jedra.

Od 16.30. ure bodo odprta vrata baročne kapucinske knjižnice in posebne zbirke Speedway v Sloveniji, poskrbljeno bo za strokovno vodstvo po obeh zbirkah, skozi film o restavriranju in z ogledom originalne Dalmatinove Biblije pa se boste lahko seznanili z zgodbo enega najpomembnejših knjižnih spomenikov v slovenskem jeziku. Otroke bo v parku obiskal avtor prvega celovitega prevoda Biblije v slovenski jezik Jurij Dalmatin (sodelovanje z JSKD, OI Krško), s katerim se bodo lahko po 17. uri tudi fotografirali.

Ob 18.30. uri bo lutkovna skupina Bukvica po večletnem premoru obudila in ponovno zaigrala lutkovno predstavo Modro pišče.

Prireditev bo v nagajivem in sproščenem slogu povezoval Rok Bohinc.

Zbrane bo nagovoril predstavnik Občine Krško, saj bo prireditev potekala v okviru praznika Občine Krško.

Ob Dnevu Valvasorjeve knjižnice Krško bo knjižnica omogočila brezplačen vpis novim članom, gradivo pa si bo v osrednji knjižnici moč izposoditi do 19. ure.

V primeru slabega vremena se bodo dejavnosti in aktivnosti odvijale v osrednji enoti knjižnice. 

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Cím

Dan Valvasorjeve knjižnice Krško 2018

Esemény dátuma

25. maj 2018

Hely

Mestni park pred Valvasorjevo knjižnico Krško

A közzététel dátuma

22.05.2018 11:35

Legutóbbi módosítás

22.05.2018 11:35

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam