Térkép  

Borut Juvanec: Arhitektura pastirjev v Alpah in na Veliki planini

Medobčinski muzej Kamnik vabi v sredo, 25. septembra 2019, ob 19. uri na predavanje dr. Boruta Juvanca o arhitekturi pastirjev v Alpah in na Veliki planini.

Na muzejskem večeru bo dr. Borut Juvanec, arhitekt, redni profesor in strokovnjak s področja teorije arhitekture, njenih proporcijskih sistemov, začetkov in izvorov ter etničnih prvin v arhitekturi, predstavil arhitekturo pastirjev v Alpah. Planšarstvo je gospodarska panoga, kjer pastirji sledijo dobri krmi v planine. Tam morajo bivati, skrbijo za varnost živine, ukvarjajo se s sirarstvom, pa še z marsičem.


Olvasás tovább

Planšarska arhitektura je lahko v kamnu, alpska pa je predvsem lesena. Zanimiva je primerjava te arhitekture v vseh Alpah, najzanimivejše zgradbe pa so daleč na vzhodu, kjer je tudi planšarstvo nekaj povsem drugega. Planšarstvo še vedno živi in z novimi oblikami predstavlja pomemben element kulture. Slovenija je pri tem izjemno bogata in ima skrito bogastvo, ki ga moramo poznati, biti nanj ponosni in ga kot svojo dediščino tudi predstavljati.

Vabljeni.

Vir: https://www.facebook.com/events/543034899571193/

Fotó galéria

Hely

Információk

Cím

Borut Juvanec: Arhitektura pastirjev v Alpah in na Veliki planini

Esemény dátuma

Sreda, 25. septembra 2019, ob 19. uri

Hely

Muzejska pot 3, 1241 Kamnik

Kapcsolattartó

mag. Zora Torkar

Kategória

Előadások

A közzététel dátuma

24.09.2019 15:22

Legutóbbi módosítás

24.09.2019 18:18

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam