skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Alma M. Karlin: Pod Košatim očesom

Alma M. Karlin: Pod Košatim očesom v izvedbi Ljubiteljskega gledališča Teharje Celje v soboto, 24. 8. 2019, ob 18. uri v Almini hiški v Pečovniku pri Celju.

Olvasás tovább

Kratka vsebina:
V neki samostanski pristavi na tibetanski planoti iščeta življenjske nauke in tolažbo dve ženski, starejša Ko in mlajša Ta, dekle iz čajnice. Sprejme ju mlada redovnica Me Ho in prisluhne njuni izpovedi. Daleč po kraju, času in oblikah so nam te ženske, a v njihovih besedah so spoznanja in resnice, ki segajo tudi v naš čas.

Novelo Pod Košatim očesom je po prevodu Zdenke Serajnik dramatiziral Peter Simoniti.

O avtorici ...

Alma M. Karlin (1889-1950)
Rojena je bila v Celju slovenskima staršema, oče Jakob je bil upokojeni major avstro-ogrske vojske, mati Vilibalda, rojena Miheljak, je bila učiteljica na nemški dekliški šoli v Celju. Zaradi zdravstvenih težav je neredno obiskovala osnovno šolo, zaradi mamine obsedenosti s spodobnostjo pa je morala prestati tudi naporno ortopedsko zdravljenje. Pri enajstih letih je v sebi odkrila nadarjenost za tuje jezike, pri osemnajstih je opravila državni izpit iz francoščine, leto kasneje še iz angleščine – kar ji je omogočilo samostojno poučevanje obeh jezikov.

Več o na povezavi...Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Cím

Alma M. Karlin: Pod Košatim očesom

Esemény dátuma

24. 8. 2019, ob 18. uri

Hely

Pečovnik 44, 3000 Celje

Kapcsolattartó

Srečko Maček

A közzététel dátuma

23.08.2019 05:57

Legutóbbi módosítás

23.08.2019 06:03

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam