skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Festival nove novomeške glasbe - večer Antona Podbevška: Generator in Dubzilla

»Grand finale« prvega novomeškega festivala bo potekal na grmskem gradu, predelu Novega mesta, kjer se je rodil mogoče najvidnejši predstavnik novomeške pomladi, Anton Podbevšek.

Anton Podbevešek velja za prvega slovenskega avantgardnega književnika, vzornika Srečka Kosovela in kasneje slovenskih modernistov. Navdihujoče, bodrilno in ključno je vplival in še vedno vpliva na glasbenike in umetnike tega časa. Izjemno pomemben del teh so tudi snovalci, ki predstavljajo alternativni pol tistemu obče sprejetemu ustvarjanju.

Izven okvirjev najdemo tudi domačo zasedbo Dubzilla. Njihova glasba je mešanica
dub-a z elementi elektronike, reggaeja, semplinga, gramofonskih diverzij in sodobnih glasbenih tokov ter žanrov, kot so plesna elektronika, alternativa, rock in post rock. Kot pravijo sami, se vse skupaj zliva v drzen »podgurski dub«.

Dubzilla: Tomaž Rifelj Buc (bobni, loopi), Črt Zorko (bas, bas synth), Luka Švajger (kitara, sampli), Dejan Slak (klaviature, kitare, sintetizator)

Za konec si privoščimo novomeško skupino Generator, ki je pred kratkim navdušila tudi z akustičnim nastopom v oddaji Izštekani na Valu202 z Juretom Longyko. Generator so originalna 9-članska elektro-akustična indukcija.

Zasedba: Vokal (Anina Trobec), Boben (Maksim Špelko), Bas (Primož Špelko), Kitara (Tomaž Zorko, Marko Turk), Klavir/synth (Joseph Wheba), Saksofon (Mitja Turk), Pozavna (Gregor Turk), Trobenta (Denis Androić)

Dogodek je za obiskovalce brezplačen, zaradi omejenega števila obiskovalcev pa je obvezna predhodna rezervacija sedišč na: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Cím

Festival nove novomeške glasbe - večer Antona Podbevška: Generator in Dubzilla

Esemény dátuma

Petek, 18. september 2020, ob 20. uri, atrij gradu Grm

Hely

Grad Grm

Kapcsolattartó

Bojana Medle

A közzététel dátuma

16.09.2020 11:40

Legutóbbi módosítás

16.09.2020 11:57

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam