skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Akademski večer s pom. akad. Evgenom Carjem

Danes, 24. maja 2019, ob 18. uri vljudno vabljeni v Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota na akademski večer, ki ga knjižnica pripravlja skupaj s Pomursko izobraževalno znanstveno unijo (PAZU). Gost večera bo vrhunski gledališki igralec in dramski pisec, pom. akad. Evgen Car.

Olvasás tovább

Pom. akad. Evgen Car je študij dramske igre in umetniške besede na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo zaključil leta 1967 z vlogo Zdravnika v Cankarjevi Lepi Vidi. Naslednje leto je začel nastopati v Drami SNG Maribor, po dvanajstih letih pa se je preselil v Mestno gledališče ljubljansko, v katerem je ostal vse do upokojitve. Odigral je več kot 130 vlog, v svoji uspešni karieri pa prejel več nagrad - leta 1980 nagrado Prešernovega sklada, leta 1995 Dnevnikovo nagrado kot najboljši igralec MGL v sezoni 1994/95, leta 2008 je še sledila nagrada Vesna za najboljšo moško vlogo, ki jo je odigral v filmu Vučko, leta 2014 ga je Združenje dramskih umetnikov Slovenije nagradilo z odličjem Marija Vera za življenjsko delo. Slovenskemu občinstvu se je najbolj približal z monodramo Poredušov Janoš (1998), ki jo je napisal in izvajal sam.

Adademski večer s pom. akad. Evgenom Carjem, ki ravno danes praznuje svoj petinsedemdeseti rojstni dan bo vodil pom. akad. Matjaž Farič.

Vabljeni.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Cím

Akademski večer s pom. akad. Evgenom Carjem

Esemény dátuma

18.00

Hely

Zvezna ulica 10
9000 Murska Sobota

Kapcsolattartó

Klaudija Sedar

A közzététel dátuma

24.05.2019 08:01

Legutóbbi módosítás

24.05.2019 08:01

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam