Térkép  

30 let zgradbe UKM

Univerzitetna knjižnica Maribor bo v torek, 27. novembra 2018, s sklopom dogodkov obeležila 30-letnico preselitve v novo namensko zgradbo na Gospejni ulici. Od ustanovitve leta 1903, ko je bila knjižnica ustanovljena kot Knjižnica Zgodovinskega društva za Spodnjo Štajersko, se je poznejša Študijska knjižnica, Visokošolska študijska knjižnica v Mariboru in od leta 1975 Univerzitetna knjižnica Maribor selila po različnih lokacijah. Toda šele zadnja selitev iz Prešernove ulice, kjer je domovala od leta 1952, v Gospejno ulico, kamor se je preselila jeseni leta 1988, je bila selitev v zgradbo, namensko zgrajeno za knjižnico.

Olvasás tovább

Univerzitetna knjižnica Maribor zato na praznični dan, 27. novembra 2018, ko obeležuje obletnico, pripravlja sklop raznovrstnih dogodkov. Med 9. in 13. uro bosta v Glazerjevi dvorani dve strokovni omizji o knjižničnih zgradbah. Prvega bo moderiral mag. Franci Pivec − s sogovorniki dr. Bernardom Rajhom, dr. Ireno Sapač in dr. Zdenko Petermanec bo pogovor usmerjen v obuditev okoliščin, povezanih z gradnjo in preselitvijo knjižnice ter v njen razvoj v tridesetih letih. Drugo omizje bo povezovala mag. Dunja Legat, ki bo sogovornike Marušo Zorec, Uroša Lobnika in dr. Franca Trčka spodbudila k razmišljanjem o prihodnosti knjižničnih zgradb v spreminjajočih se paradigmah življenja, izobraževanja in pretoka informacij. Ob 13. uri bo voden ogled po knjižnici, ob 16. uri pa se bosta o pomenu knjig in knjižnic v Glazerjevi dvorani pogovarjala dva literata, Prešernova nagrajenca, oba tesno povezana s knjižnico – Andrej Brvar in Tone Partljič. Praznovanje se bo zaključilo s koncertom Roka Vilčnika in skupine Simpatico ob 19. uri v knjižnični Avli. Vsi dogodki so prosto dostopni in namenjeni tako strokovni kot laični javnosti.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Cím

30 let zgradbe UKM

Esemény dátuma

27. 11. 2018 od 9.00 do 20.00

Hely

UKM, Gospejna 10, Maribor

A közzététel dátuma

27.11.2018 08:32

Legutóbbi módosítás

27.11.2018 08:32

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam