skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Zoran Krejić - Po poti otrok Kozare

Vsebino predstavlja zgodba Po poti otrok Kozare, ki jo je napisal Zoran Krejić in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenice včasih priseljevali.

Olvasás tovább

To je pričevanje Zorana Krejića, ki ga je življenjska pot pripeljala iz Romanovcev na območju Podkozare pri Bosanski Gradiški na Jesenice. Po drugi svetovni vojni je v skupini osirotelih fantov leta 1948 prišel v internat Metalurške industrijske šole na Jesenicah. Tukaj se je izučil za valjavca in se zaposlil v hladni valjarni na Jesenicah. Ob delu je šolanje nadaljeval na srednji tehnični šoli in potem dokončal še študij ter postal varnostni inženir. Do upokojitve leta 1990 je opravljal delo vodje službe za varstvo pri delu. Na Jesenicah si je ustvaril družino in zgradil hišo na Hrušici. Dokument vsebuje tudi fotografijo avtorja s sošolci na Straži okoli leta 1953 in 1965,  Zorana Krejića v Železarni Jesenice in kot političnega komisarja teritorialne obrambe leta 1972.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Zoran Krejić

Kapcsolattartó

Nataša Kokošinek

Jelszavak

Jesenice, priseljevanje, LOKALNE SKUPNOSTI, kulturna dediščina, krajevna zgodovina, ETNOLOGIJA

A közzététel dátuma

27.12.2018 20:02

Legutóbbi módosítás

07.12.2018 18:22

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam