skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Zeleno za vse čase - zapuščina Alojza Kojca (1898 – 1945)

Vrtnarska zapuščina Alojza Kojca je edinstvena tako v slovenskem, kot tudi v evropskem prostoru. Obsežnost zbirke strokovne literature, vrtnarskih in za vrtnarstvo pomembnih orodij in pripomočkov, ki je bila last le enega človeka, je velika in pomembna ne le za posameznika, temveč tudi za celotno vrtnarsko stroko. Olvasás tovább
Aktualnost razstavljenih eksponatov, od katerih nekateri štejejo preko 100 let, se kaže v razsežnosti hortikulturne stroke, ki po toliko desetletjih še vedno uporablja enako ali podobno orodje, pripomočke in merilne instrumente ter v znanju, ki ga je vrtnarska stroka preko literature takrat izkazovala. Alojz Kojc je bil v koraku s takrat sodobnimi evropskimi vrtnarskimi trendi, ti pa so se v slabem stoletju le malo spremenili.
 
Ponosni smo lahko, da je splet naključij omogočil, da se je zapuščina ohranila do danes in da je na ogled v Šoštanju v Vili Mayer- kraju, v katerem si je Alojz Kojc ustvaril družino in z vsem srcem opravljal svoj poklic.

Avtorici: Nataša Dolejši in Barbara Pajk


Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Kapcsolattartó

Srečko Maček

Jelszavak

Kojc, Alojz, MUZEJSKE ZBIRKE, vrt, VRTNARSTVO, VRTOVI

A közzététel dátuma

02.04.2015 00:00

Legutóbbi módosítás

20.04.2015 11:54

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam