skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Zdenko Bombek - fotograf

Zdenko Bombek se je rodil leta1959 v Kopru. Končal je Srednjo pomorsko šolo v Portorožu, smer ladijski strojnik. Njegovo prvo resno srečanje s fotografijo sega v leto 1979, ko je na Japonskem kupil prvi fotoaparat. Kot član posadke na trgovski ladji je takrat začutil potrebo, da zanimivo potovanje po svetu zabeleži in ovekoveči na fotografskem papirju. Kasneje je to preraslo v resnejši hobi in leta 1988 se je odločil za profesionalni premik iz strojništva v umetnost fotografije.

Olvasás tovább

Leta 1990 je pridobil naziv »samostojni kulturni delavec«. V letu 1994 je v Semedeli najel in uredil fotostudio. Trenutno živi v Kopru, kjer se profesionalno ukvarja z reklamno, modno, poročno in arhivsko fotografijo. Deluje na terenu in v studiu, sodeluje z reklamnimi agencijami, tiskarnami ter posameznimi oblikovalci v večjih in manjših fotografskih projektih.

Ker se fotografija lahko izraža tudi v umetniškem smislu, je v 26 letih ustvarjalne aktivnosti, sodeloval na več skupinskih razstavah in svoja dela predstavil nekajkrat tudi samostojno. Med pomembnejše dosežke lahko uvrstimo sodelovanje pri skupinskem projektu »Podobe fotografov Slovenske Istre« ter v letu 2012, prepoznavno razstavo »Obrazi Kopra«.

V zadnjih letih sodeluje z Ljudsko Univerzo Koper, kjer kot mentor opravlja foto tečaje. Od samega začetka svojega ustvarjanja v fotografiji, ga je v veliki meri zanimala arhivska ter fotografija starejšega datuma, predvsem domačega okolja oz. slovenske Istre.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

A digitális gyűjtemény szerzője

Zdenko Bombek

Kapcsolattartó

Zdenko Bombek

Jelszavak

DOKUMENTARNA FOTOGRAFIJA, FOTOGRAFIJA, KULTURNA DEDIŠČINA, PORTRETNA FOTOGRAFIJA, SPOMINI, Spominske fotografije, stare fotografije, FOTOGRAFI

A közzététel dátuma

17.12.2018 13:58

Legutóbbi módosítás

17.12.2018 11:42

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam