skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Zdenka Trobec Milanovič

Zdenka Trobec Milanovič se je rodila v Kranju. Svoja otroška leta je preživljala pri starih starših v škofjeloškem hribovju pod vznožjem Blegoša. Ljudje v vasi so bili v glavnem kmetje in rokodelci. Tudi s klekljano čipko se je srečala doma, saj je stara mama klekljala za Zadrugo DOM. Olvasás tovább
Za poročno darilo je dobila klekljarsko opremo in začela je znova klekljati. Obiskovala je klekljarske tečaje v Škofji Loki, ki so jih vodile učiteljice iz Čipkarske šole Idrija. Nato se je vpisala v Čipkarsko šolo za odrasle v Idriji, kamor hodi še danes. Tam se uči novih tehnik, o zgodovini čipke, njeni uporabi in zaščiti. Na prte in prtičke, uhane, obeske in broške kleklja različne motive, pogosto živali in rože, tu in tam se loti sodobne slike. Njene čipke so podarili v Švico, na Hrvaško, v Kanado in celo v Avstralijo. Njene male rožice pa so odšle na svetovni klekljarski kongres na Japonsko.


Fotó galéria

Információk

Jelszavak

čipke, KLEKLJANJE, ROČNA DELA

A közzététel dátuma

30.10.2012 13:51

Legutóbbi módosítás

10.11.2012 09:07

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam