skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  
Knjige so že od nekdaj zakladnice znanja. Zbirka več kot 100 strokovnih knjig in priročnikov vrtnarja Alojza Kojca te ne pusti ravnodušnega. Večina knjig, ki jih je Alojz Kojc posedoval, je slovenskih in nemških, nekatere so pisane v gotici. Posamezne knjige so napisane v angleščini, srbohrvaščini in češčini.Nekaj knjig krasi Alojzevexlibris, mnoge je podpisal ali nanje odtisnil štampiljko s svojim imenom in priimkom. Olvasás tovább
Knjige zajemajo vsa področja hortikulture. Še danes bi se lahko iz njih učili o zgradbi tal, o procesih, ki potekajo v tleh, načinih določanja pH tal, pomenu temperature tal za kalitev in ukoreninjanje.

  • Knjige o orodju, katere dopolnjuje zbirka več kot 20-ih prospektov in katalogov, nas učijo o pravilni rabi in negi orodij.
  • Knjige in katalogi o okrasnih rastlinah ponujajo informacijo o vrstah in sortah okrasnih rastlin tistega časa.
  • V zbirki najdemo literaturo o žlahtnjenju rastlin, o pridelavi zelenjave, sadja in gob.
  • Knjige in prospekti o rastlinskih boleznih in škodljivcih pričajo, da se pri gojenju in negi rastlin vrtnarji že od nekdaj srečujejo z vprašanji, kako pridelati všečno in zdravo hrano.
  • Napotki o uporabi fitofarmacevtskih sredstev pričajo, da je bilo nekatere bolezni in škodljivce potrebno zatirati.
  • Literatura o mikroskopiranju nam ponuja znanja o razpoznavanju rastlinskih škodljivcev in bolezni ter ravnanju z mikroskopi in postopki mikroskopiranja.
  • Vrtnar je v veliki meri odvisen od vremena, zato je v zbirki knjig tudi literatura s področja meteorologije in s področja gradnje rastlinjakov.
  • Ne manjka niti literatura o načrtovanju in urejanju okolic objektov, o parkih, vrtovih inpredvrtovih, o sajenju in negi cvetličnih gred, o rastlinskih združbah, o urejanju pokopališč in grobov ter o lončnicah, rezanem cvetju, okrasnih rastlinah, o sajenju skalnjakov in še bi lahko naštevali.
  • Zbirko knjig, priročnikov, brošur in prospektov dopolnjuje več kot 45 strokovnih revij in katalogov. Katalogi so imeli v tistem času pomembno vlogo, saj so ljudje naročali s pomočjo katalogov seme, sadike, orodja in pripomočke.


Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam