skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Za mizo s Celjani, ki jih ni več

Park je predstavljal prostor družabnega življenja za vse generacije, zato je bilo dogajanje v njem zelo pestro. Še posebej živahno je bilo v letni sezoni. V paviljonu so prirejali promenadne koncerte, v bližini rastlinjaka je slaščičar Marti v svojem pokritem paviljonu prodajal osvežilne prigrizke. Park je postal zbirališče domačinov in tujcev, urejeno je bilo tudi otroško igrišče. Odvijale so se tombole, igre različnih zvrsti, množične proslave in spominska srečanja.

Olvasás tovább
V sklopu parka je delovala Gozdna restavracija s kegljiščem, pokrito verando in vrtom pod debelimi bukvami. Na vzhodnem robu parka pod stopnicami kapucinskega samostana je vabila gostilna Pri mostu, na Anskem vrhu je nedaleč od senčnega "Aninega sedeža", priljubljene razgledne točke na Celje in Savinjsko dolino, delovala okrepčevalnica Nemškega olepševalnega društva. Priljubljeni cilji sprehajalcev so bili tudi Stara pristava - Majerhof, kasnejši Petriček, pa tudi vinogradniške vile znanih meščanov: Rakuscha, Riedla, Higerspergerja, Herzmanna, Di Cente itd.
Leta 1935 so na zahodnem delu parka, ob vznožju Reiterjevega hriba, zgradili prvo skakalnico, ki je kmalu po drugi svetovni vojni privabljala množico obiskovalcev, saj so na njej nastopali znani skakalci, med njimi slavni Janez Polda. Kasneje je zaradi pomanjkanja sredstev in zanimanja zamrla in se zarasla.?

Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam