skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Vsak teden nov – Novi tednik

Rešitev ni bilo, zato so se pri C Ted­niku "enoglasno" odločili, da ne bo­do več glasilo SZDL, ampak edicija, ki so jo izdajali v okviru kolektiva ČGP Delo. Sledila je tudi sprememba imena časnika. Ideja Ju­reta Krašovca, da bi »Celjskega« ime­novali kar z imenom »Novi tednik«, ker je itak vsak teden izšel povsem nov tednik, je bila sprejeta. Tako je Celj­ski 12. decembra 1968 izšel prvič v novi obliki in z novim imenom, ki ga nosi še danes.

Olvasás tovább
Pod taktirko glavnega ured­nika Bernija Strmčnika in Jureta Krašovca kot odgovornega uredni­ka je Novemu tedniku sicer uspelo držati korak z modnimi trendi takratnega žur­nalizma (ljudskost, popularne te­me …), vendar to ni zadržalo pa­danja naklade, ki je bila v tem letu že okoli 15.000 izvodov. Na 16 straneh, kolikor je obsegal posamezen iz­vod tednika, je poleg ustaljenih rubrik (napovednik, obvezna karikatura iz vsakdanjega življenja, uvodnik, kronika, informa­cije, pomembnejši dogodki, notranja in zunanja politična kronika, kultura, šport, mali oglasi, raz­ne objave in RTV program) našlo več prostora tudi razvedrilno branje. Predstavljali so ga razni podlistki, intervjuji z bolj ali manj znanimi celjskimi obra­zi, ankete o aktualnih vprašanjih, ho­roskop, nasveti za vsakdanjo rabo, te­me za starše, križanke, prispevki mla­dih bralcev in ostale zanimivosti, podkrepljene s fotografijami.
Stalni ekipi, ki je želela z dopolnjeno vsebino Novemu tedniku ponovno dvigniti naklado, so pomagali tudi šte­vilni zunanji dopisniki. Njihovih imen v celoti niti ne poznamo. Največkrat so se pod članke podpisovali (po abecedi): Slavko Belak, Milan Božič, Ivica Burnik, Fedor Gradišnik, Drago Hribar, Karel Jug, Franc Kramer, Ivan Kranjc (urednik rubrike Zani­mivosti), Jure Krašovec, Franjo Krivec, Nace Krumpak, Jože Kuz­ma, Marija Namorš, Andrej Novak (urednik rubrike Zanimivosti s sve­ta), Drago Pečko, Boris Rosina, Mi­lan Seničar, Janez Sever, Janez Sta­nič (urednik rubrike Drugi pišejo), Berni Strmčnik (glavni urednik), Franc Šetinc, Miran Šuštar (ured­nik zunanjepolitične rubrike), Tone Tavčar, Milan Vidic, Vladimir Vid­mar, Tone Vrabl, Miro Zakrajšek (urednik notranjepolitične rubrike) in vrsta drugih.

Fotó galéria

Információk

Kategória

társadalom

A digitális gyűjtemény szerzője

Janko Germadnik

Jelszavak

ČASNIKI, ČASOPISI

A közzététel dátuma

18.11.2010 08:27

Legutóbbi módosítás

21.02.2018 07:48

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam