skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Vinogradniški večer na Mirni

V mirnski knjižnici je tik pred trgatvijo potekala okrogla miza, kjer so strokovnjaki s področja vinogradništva in vinarstva predstavili dejavnost, ki ima na območju občine Mirne dolgo tradicijo ter izjemen pomen tako v prehrani kot v kulturi bivanja. Olvasás tovább
Vinogradniška panoga neprestano spreminja in razvija, se odpirajo vedno nova vprašanja, na katere vinogradniki pogosto ne najdejo pravih odgovorov.
Na vprašanja vinogradnikov so poskušali odgovoriti in predstaviti vinogradniško dejavnost in pridelavo kakovostnih vin doc. dr. Mojmir Wondra z Biotehniške fakultete v Ljubljani, Andrej Bajuk s Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto in Gregor Repovž, ki je že pridelano vino primerno spojil z odlično hrano, ki jo pripravljajo v njihovi gostilni Repovž. Predsednik Društva vinogradnikov Mirna Franc Jevnikar je predstavil delovanje lokalnega vinogradniškega društva in izzive s katerimi se soočajo pri pridelavi vina. Večer je spretno vodil Slavko Podboj, ki je od sogovornikov poskušal izvedeti kar največ koristnih nasvetov kako iz grozdja precej slabe kakovosti pridelati vino, ki se bo po kakovosti vsaj približalo prejšnjim letnikom. nagovorila pa nas je tudi Cvičkova princesa Maja Žibert.
Večer so z napitnicami popestrili pevci pevskega zbora vinogradnikov Šentrupert, zbirko starih predmetov in orodij, ki so jih naši predniki uporabljali pri svojem delu pa je prispeval gospod Bogdan Zupančič.

Fotó galéria

Információk

Kapcsolattartó

Patricija Tratar

Jelszavak

PRIREDITVE, razstava, VINOGRADNIŠTVO

A közzététel dátuma

04.08.2015 09:02

Legutóbbi módosítás

08.12.2015 08:28

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam