skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Vaški vrt v Smledniku

Ideja o ureditvi vaškega vrta je v društvu vzniknila spomladi 2016: Društvo Slovenski center za ustno zgodovino je želelo nekako nadaljevati tradicijo flančnikov izpred leta 1953. To tradicijo nadaljuje prireditev z naslovom Flancanje, ki jo društvo prireja že od leta 2004, toda to je dogodek enkrat na leto, Vaški vrt pa nas lahko vsak dan opominja na vrednote, kot so veselje, zdravje, povezanost z naravo, sodelovanje in ki pomagajo skupnosti do boljšega življenja in trdnejše medsebojne povezanosti.

Olvasás tovább

Projekt so poleg župnije Smlednik, ki je odstopila zemljišče, podprli tudi KS Smlednik, KUD Smlednik, TD Smlednik, vsi vzgojno-izobraževalni zavodi v KS Smlednik in seveda Občina Medvode. Pri urejanju zemljišča je sodelovalo tudi zelo veliko posameznikov, ki so skupaj opravili približno šeststo ur fizičnega dela, približno 250 ur dela je bilo treba za organizacijo, tudi več kot dvesto rastlin, ki so jih zasadili, je bilo podarjenih.

Fotó galéria

Hely

Hely megjelenítés

Információk

Közzétette

Knjižnica Medvode

A digitális gyűjtemény szerzője

Urška Sešek

Kapcsolattartó

Tatjana Mavrič

Jelszavak

Smlednik, Medvode, VRTNA ARHITEKTURA, VRTNARSTVO, VRTOVI

A közzététel dátuma

05.10.2020 11:58

Legutóbbi módosítás

29.09.2020 12:31

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam