skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Térkép  

Trebanjske mažorete

Trebanjske mažorete so sekcija Občinskega pihalnega orkestra Trebnje. Delujejo od leta 1995 dalje. V letu 2015 so svojo dvajsetletnico obeležile z izdajo publikacije o svojem jubileju.

Olvasás tovább

Mažorete Trebnje že od začetka vodi Darja Korelec, profesorica športne vzgoje na Osnovni šoli Trebnje.

S prvimi nastopi so začele že v letu 1995 na tekmah Rokometnega kluba Trebnje ter na dobrodelni prireditvi Odprite srce, v naslednjem letu pa so imele že preko dvajset nastopov, med katerimi sta občinstvo najbolj navdušila nastopa na 70. obletnici občinskega pihalnega orkestra Trebnje in na njihovem novoletnem koncertu. Tega leta so bile sprejete tudi v Zvezo mažoret Slovenije.

V letu 2000 je bilo za njimi že 100 nastopov, udeležile so se tudi 2. evropskega prvenstva mažoret na Češkem. Naslednje leto so osvojile 1. mesto na državnem prvenstvu v Radečah in in si tako zagotovile odhod na 3. evropsko prvenstvo mažoret v Angliji, kjer so osvojile 9. mesto. Skupaj z Občinskim pihalnim orkestrom Trebnje so organizirale 2. mednarodni festival mažoret in godb v Trebnjem.

Redno se uvrščajo na evropska prvenstva mažoret z odličnimi uspehi na državnem prvenstvu in hrati skrbijo za konstantno izobraževanje. Udeležujejo se seminarjev v tujini in doma, njihove članice in trenerka so postale nacionalne mažoretne sodnice.

Leto 2014 se bo posebej zaznamovalo v zgodovino uspehov Trebanjskih mažoret. Na državnem prvenstvu v Sevnici so dosegle izjemne rezultate: 1. mesto v kategoriji par kadet, 1. in 2. mesto v kategoriji par junior, 2. mesto skupina kadet, 1. mesto skupina junior in 3. mesto skupina senior. Z veliko energije so se v januarju 2015 začele pripravljati na državno prvenstvo. Ker so si želele napredka v mažoretni dejavnosti, so skupaj z 12 mažoretnimi društvi ustanovile Mažoretno zvezo Slovenije. V mesecu februarju smo bile sprejete v Evropsko zvezo mažoret. Tako smo v mesecu maju potovale v Mursko Soboto na državno tekmovanje in dosegle odlične rezultate. Še večje uspehe pa so zabeležile na evropskem tekmovanju v Franciji v mestu Albi.

Trebanjske mažorete ves čas skrbijo za podmladek, zato vodijo mlajše skupine, ki delujejo kot interesna dejavnost v OŠ Trebnje.

Prejele so tudi Golievo priznanje za delo na področju kulture, ki jo podeljuje Zveza kulturnih društev občine Trebnje.

 

Fotó galéria

Možnost filtriranja

Keresés

Tartalom típus

KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA
KATEGÓRIA

Szervezet

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam